Vouwgordijnen

Tijdloos en traditioneel!

Creëer een tijdloze en traditionele sfeer in uw woning met vouwgordijnen. Ze geven uw woning een warme uitstraling en houden hinderlijk zonlicht buiten. Of u nu van modern of klassiek houdt, er is altijd een vouwgordijn dat perfect in uw woning past.

Een verduisterend vouwgordijn houdt uw kamer zo donker mogelijk, ideaal voor op de slaapkamer. Wilt u toch van het daglicht genieten, maar de inkijk verminderen? Dan kunt u kiezen voor een vouwgordijn met licht doorlatende stof. 

Stof

De vouwgordijn collectie heeft neutrale uni stoffen, maar ook stoffen met een karakteristieke structuur. U heeft keuze uit transparante, semi-transparante of verduisterende stoffen. De confectie en afwerking zijn van de hoogste kwaliteit, op maat gemaakt met oog voor detail.
De stoffen worden d.m.v. klittenband aan het systeem bevestigd, waardoor onderhoud gemakkelijk is. De gehele collectie is tevens als losse stof op metrage te bestellen.
Tegen meerprijs kunt u kiezen om uw vouwgordijn te laten voeren. De voering beschermt uw interieur tegen schadelijke UV licht, houdt uw kamer zo donker mogelijk en geeft nog meer privacy.

 

Verkleuring van stof

Het verkleuren van stof gebeurd onder invloed van zon-, dag- en kunstlicht en is afhankelijk van de gebruikte kleurstoffen en speciale behandelingen. Donkere kleuren zijn sneller onderhevig aan verkleuringen dan lichte kleuren. Wanneer u het vouwgordijn laat uitvoeren met een voeringstof, is de vouwgordijnstof beter beschermt tegen verkleuring.

Onderhoud

U kunt de stoffen met de hand wassen, elke stof is tevens voorzien van een waslabel.
Let op! U moet rekening houden met 2% krimptolerantie (1 à 2 cm. in hoogte en/of breedte). 

Confectie

Als basisregel geldt dat het laatste segment minimaal de helft is dan van het voorgaande, dit om verkleuring van het doek tegen te gaan. Alle HR Design vouwgordijnen worden geconfectioneerd met kleurende optrekkoorden.
Indien u verschillende vouwgordijnen van verschillende hoogtes naast elkaar plaatst is het essentieel dat de baleinen horizontaal doorlopen, houdt er rekening mee dat het laatste segment in hoogte kan verschillen.

De stoffen van de vouwgordijnen worden naadloos verwerkt.